Verter

Lars Alvestad (61)

Fungerende Sjøfartsdirektør, Sjøfartsdirektoratet

og som Sjøfartsdirektør består arbeidet av å lede direktoratet og en har det overordnede ansvaret for direktoratets oppgaver. De er eid av Nærings- og Fiskeridirektoratet og Klima direktoratet, og delegert ansvar i forhold til dem. Fokuset til Sjøfartsdirektoratet er like mye eksternt opp mot deres kunder og at de får den servicen og hjelpen de trenger og fokus på intern drift slik at de alltid er rustet til å svare opp på det som er forventet av dem, både fra eiere og kunder.
I jobben på Sjøfartsdirektoratet jobber Lars også veldig mye internasjonalt da maritim virksomhet er en global næring.

Han er engasjerer seg i mye, men når han får en stille stund foran Mac´en med autocad og 3D synes han det er fascinerende å designe bygg.
Lars er vokst opp i Bokn med verdens beste foreldre og søsken, og senere egen familie. Lars er gift med Hilde-Gunn, har to barn og hele 8 barnebarn.

Han sier man er seg selv nærmest og brenner for familie og Bokn. Lars synes det er veldig mye godhet i Boknasamfunnet og viljen til å stille opp for hverandre er stor og ser dermed stor verdi i å dyrke det.

Fun fact: Lars har vært på reise over hele verden og fått opplevd utrolig mye, både som seilende sjøkaptein. Der hadde han få, men utrolig gode arbeidsgivere som har gitt han mange muligheter. Både til å treffe andre lands myndigheter, kommersielle kontakter og ikke minst fått bodd og arbeidet i internasjonale miljø. Den mest spennende tiden synes han var da han var 6 år i Nigeria med rederidrift ut fra Port Harcourt.

Margaret Hystad (50)

Investor og næringsutvikler

er ei effektiv, utadvendt og engasjert dame som har en bred bakgrunn fra ulike bransjer og utdanning innen økonomi og endringsledelse. Hun er deltakende i forskjellige selskaper fra ulike bransjer og trives best med mangfold. Margarets hoved bakgrunn er fra maritime virksomheter som konsernleder i familiebedriften Karmsund Maritime (skipsbygging og skipsutstyr) . Hun har også erfaring fra en rekke styreverv, blant annet i Gassco, Helse Fonna, Haugaland Kraft, bank, etc, samt politisk erfaring som partileder i Karmøy Høyre. Nå prioriterer hun stort sett prosjekter og verv innen selskaper hun har eierinteresser i, som eiendomsutvikling, scale-up selskaper, media, turisme og reiseliv.

Hennes fritidsinteresser er i hovedsak samfunnsbidrag, friluftsliv, reiser og datteren på 16 år .

Hun brenner for mangfold og ser dette i alle sammenhenger gir det optimalt beste resultatet. Har også et stort engasjement for å dra flere PÅ både når det gjelder kjønn, alder og mangfold generelt.

Fun fact: Hun roter en del rundt seg, men er faktisk ryddig i hodet.
Snakker tjukt så alle tror hun er fra Vea, men dialekten er et resultat av å ha vært så mye med fiskerne på verftet i oppveksten. Hun er fra Karmøynå!

Jostein Førre (41)

Rådmann, Sveio kommune

er som rådmann den øverst administrative lederen i kommunen. Arbeidsdagene hans går med til å lede organisasjonen, tilrettelegge for politiske beslutninger og gjennomføre de politiske vedtakene som blir gjort i kommunen. For å få til dette følger Jostein opp andre ledere, prosesser og enkelt saker slik at en får den utviklingen som kommunen ønsker når det gjelder tjenestetilbud og samfunnsutvikling. Han deltar også i mange samarbeid med både enkeltpersoner, bedrifter, frivillige organisasjoner, offentlige etater og andre kommuner. Jostein synes at dette er et interessant og givende arbeid, der en møter mange ulike mennesker.
Av utdanning har han en mastergrad i samfunnsøkonomi fra Norges Handelshøyskole og før det tok han fagbrev som snekker.

Josteins interesser utenom jobb er ski, fiske og generelt friluftsliv. Han er gift med Ingeborg og har tre barn på 11, 8 og 6 år.
Han brenner for friluftsliv og gode oppvekstvilkår for barn og unge.

Fun fact: På interrail gikk han og de han reiste med tom for penger. Det ble med andre ord en lang tur hjem fra Marrakech når en ikke kunne handle mat og drikke.

Silje Luzia Rødeseike (29)

Politisk rådgiver, NHO (Næringslivets Hovedorganisasjon)

har arbeidet mye i skjæringspunktet mellom kommunikasjon, politikk og næringsliv. Silje har jobbet som politisk rådgiver i NHO (Næringslivets Hovedorganisasjon) i snart 3 år, først i Sogn og Fjordane, nå i Rogaland. Bor i Haugesund, pendler flere dager i uken til hovedkontoret i Stavanger. Sitter representert i ulike arbeidsgrupper innen kompetanse og arbeidsliv og konferansekomiteer i fylket. Har også jobbet som journalist og programleder for næringslivsmagasinet Horisont på TV Haugaland.
Silje har bachelor- og mastergrad i sammenliknende politikk fra Universitetet i Bergen. Deler av utdanningen har hun også tatt i utlandet: journalistikk ble studert i New York, europeisk politikk i Berling og hun har vært praktikant i Brussel ved Vest Norges Brusselkontor. Hun tar nå etter- og videreutdanning i kommunikasjonsrådgivning på Høgskolen i Innlandet, ved siden av jobb.

Siljes interesser er quiz, tur, klatring, politikk og samfunnsutvikling. Tid med familie og venner har også høy prioritet. Hun flytter snart inn i ny leilighet ved Smedasundet sammen med kjæreste og samboer Joachim.

Å få flere unge mennesker engasjert og representert i ledelse, styrer og politikk er noe Silje brenner for. Og i forlengelse av det; hvordan vi som samfunn og næringsliv kan finne gode løsninger på de klimautfordringene vi står ovenfor.

Fun fact: Silje har fått signert bok med hilsen fra Angela Merkel på besøk i Kanzleramt i Berlin og fått synge «Maestro» av Kaizers Orchestra sammen med Susanne Sundfør i skolebandet på Hauge skole.

Astrid Håland (56)

Seksjonsleder, Utviklingssenter for sykehjem og hjemmetjenester - Haugesund kommune

og har også engasjement i en felles FoU-enhet for samhandling mellom sykehus, kommuner og Høgskolen Vestlandet, FOUSAM (her er hun rådgiver).
I tillegg er hun samhandlingskoordinator i Samhandlingsutvalget, et lovpålagt utvalg mellom Helse Fonna helseforetak og kommunene.

Astrid er veldig interessert i helse- og omsorgstjenestene, bidra til at de som er i pasient- og pårørendekontakt har god kompetanse.

Hun er gift og har to voksne barn. Hun er svært engasjert i Haugaland demensforening og har faglig kompetanse og erfaring med å arbeide i demensomsorgen, og har selv også hatt foreldre med demenssykdom.

Funfact: Astrid liker å holde seg i fysisk aktivitet. Hun sykler til jobben og er en av «den harde kjerne» på morgentreningene på Haugesund Aerobic og treningssenter.

Gunnar Birkeland (55)

CEO, Unitech Offshore

er styreleder i Norwegian Offshore Wind Cluster og styremedlem i både Sustainable Energy, GCE Ocean Technology og Helse Fonna.
Han brenner for å bygge ledende teknologimiljøer som løser reelle behov hos kundene og at Norge skal beholde ledende posisjon innen Subsea O&G og innen flytende vind turbiner verden over.

Gunnar er en aktiv kar som liker å reise på turer med familien, gå tur i fjellet og toppturer. Han står på snowboard på vinterstid og har svart belte i karate.
Han er gift med Mona og har tre sønner. I tillegg har han to barnebarn, en hund (PWD) og en katt.

Fun fact: Her er det mye å plukke fra. Som tidligere nevnt har han svart belte i karate (Tang Soo Do), han er i slekt med Professor Kristian Birkeland, han var bosatt i USA i perioden 2003-2007 og liker seg best i Lavvo på fjellet om vinteren. I tillegg knakk han samme armen to ganger på én uke på toppturer i romjulen 2017.

Marianne Eidesvik (36)

Finansdirektør, Bømmelfjord AS - morselskapet i Eidesvik systemet

jobber som finansdirektør i Bømmelfjord AS – morselskapet i Eidesvik systemet. Hun har vært aktiv i styreverv i 15 år og
har til sammen sju år bak seg som lokalpolitiker både på Bømlo og i Haugesund for Høyre. Marianne er utdannet Siviløkonom
med spesialisering innen Anvendt Finans.

Hun er glad i å være ute – både båtliv og tur i skog og mark faller godt i smak. I tillegg er hun glad i å reise og bruker ofte litt tid på å
planlegge litt annerledes reiser sammen med barn og mann. Med kreativ utdannelse fra videregående liker hun godt å holde på med
ulike prosjekter. Marianne er glad i å lese og er stamkunde hos Den lille bokbutikken i Haugesund sentrum. De aller beste bøkene synes
hun er de som utfordrer til nye perspektiv og tanker.

Marianne er gift og har to barn og to bonusbarn. Hun er opptatt av å gjøre en positiv forskjell og fra hun var ung har hun aldri vært redd for å
være med på de mulighetene som seilte forbi henne. Hun er et utpreget ja-menneske som har gitt henne mange erfaringer, bekjentskaper og venner
i ulike miljøer. Etter hvert som hun har blitt (litt) eldre har hun arbeidet med å identifisere hva som gir positivt engasjement og øvd seg på å definere
hva hun har lyst til å jobbe med. Døgnet har tross alt bare 24 timer.

Hun brenner for miljøvennlige løsninger og er en teknologi-optimist. Hun ønsker å være en pådriver til tankesett og tiltak rundt seg.

Fun fact: Hun reiste til sjøs for første gang sommeren hun fylte 16 år og har fartstid i Nordsjøen, Mexicogulfen og Irskesjøen.

Bernt Jæger (52)

Administrerende direktør, Næringsforeningen Haugalandet

har tidligere jobbet som senterleder for Steen & Strøm både på Amanda og Markedet, han har vært redaktør og daglig leder for Radio 102,
samt jobbet flere år innen detaljhandel på Østlandet. Tidligere har Bernt vært styremedlem i Sildajazz og Haugesund Teater. Utdanningen sin tok han ved Handelshøyskolen BI.

Bernt har to barn på 16 og 26 år, og to barnebarn. Hans interesser utover jobb er bil (og kanskje litt rare motorsykler og mopeder), musikk og konserter.

Å være med på å skape en sterk region gjennom å jobbe for næringslivets rammevilkår i vårt område er noe Bernt brenner sterkt for.

Fun fact: I 1985 var han sjåfør for Roger Moore (James Bond) under filmfestivalen. Han blir aldri lei av å skremme folk og ikke minst å hoppe bombe i bassenget.

Marius Selsø Håkonsen (34)

Rådgiver, Miles avd. Haugesund

Til daglig jobber Marius i IT-selskapet Miles. Det var han som startet opp kontorfellesskapet Gründerloftet, hvor fokuset er å
blande spennende oppstartsselskap sammen med det etablerte næringslivet i regionen. Han er også varamedlem i styret til
Haugesund Sparebank.

Marius elsker byen vår Haugesund, og er lidenskapelig opptatt av hvordan vi utvikler byen fremover.
På fritiden liker han å reise, gå i fjellet, spille tennis og høre på musikk/gå på konserter.

Fun fact: Marius har OCD på rot og kan verken sette seg ned for å slappe av eller jobbe før det er ryddig rundt han. Marius ble også så inspirert av filmen The Beach at han både reiste til øya hvor filmen er spilt inn og har en tatovering fra filmen på overarmen.

Liv Reidun Grimstvedt (58)

Prorektor, Høgskulen på Vestlandet

har de siste 15 årene jobbet i høgskolen – først ved høgskolen Stord/Haugesund som studiesjef, dekan og leder for lærerutdanningene og rektor, og etter fusjonen som prorektor med ansvar for samhandling i Høgskulen på Vestlandet. I tillegg har hun et særlig ansvar for kampusene Haugesund og Stord på vegne av rektor. Hun er utdannet mikrobiologi der hun brukte medisinske metoder for å bestemme bakterier fra Statfjord C. Etter utdanning jobbet hun Liv Reidun fire år i Petrotech som er og var spesialister på prøvetaking og analyse av olje og gass under letevirksomheten i Nordsjøen. Videre har hun jobbet 14 år i skolen med undervisning i realfagene i ungdomsskolen, på yrkesfag og allmennfag.

Liv Reidun er glad i å lese og glad i å jobbe med hendene – enten det er å grave i hagen, strikke, male eller sy. Hun er glad i å reise for å
se nye steder og kulturer, og ikke minst glad i å være på familiehytta på Vågslid både sommer- og vinterstid. Hun er gift, har to sønner og en
svigerdatter.

Nyskaping og samarbeid mellom universitets- og høyskolesektoren med arbeidslivet utenfor med mål om nye, smartere og lønnsomme løsninger
på problemstillinger i felleskapet, er noe Liv Reidun brenner sterkt for.

Fun fact: Hun har vunnet i kulestøtkonkurranse!

Kristin Kinn Kaste (43)

Direktør Systemdrift, Gassco AS

Systemdrift i Gassco er en avdeling som døgnkontinuerlig planlegger, overvåker og styrer all gasstransport fra felt på norsk sokkel til mottaksanleggene i Europa. Avdelingen har også ansvar for å koordinere alt vedlikehold tilknyttet gasstransportsystemet samt å tildele transportkapasitet til brukerne av gasstransportsystemet. De har utstrakt samhandling med felt og brukere (kundene) av gasstransportsystemet, og optimalisering av gassverdikjeder er noe de har på maten hver eneste dag. Alt dette gjør de for å sikre maksimal verdiskaping på norsk sokkel. Kristins rolle er å lede og videreutvikle avdelingen og dens ansvarsområder i takt med det som skjer rundt dem og i tråd med kundenes forventninger. Videre er en viktig jobb for henne å sørge for at de har en organisasjon som er tilpasset de oppgavene de til enhver tid skal løse. Menneskene i avdelingen – i samspill med hverandre og andre utenfor – er deres viktigste ressurs, og Kristin forsøker å bruke tid på dem i hverdagen.

Kristins interesser er familie, reising, hytteliv (både i kulden og ved sjøen), venner, TV-serier, trening, lesing samt litt strikking og hageliv.
Hun er godt og har tre sønner på 16, 13 og 8 år.

Hun brenner for 1. Gi tillit – la, spesielt de unge, få ta seg ut på dypt vann, 2. Se verden – utenfor vår egen lille hageflekk og 3. Finne riktig balanse – på flere plan.

Fun fact: Hun er veldig vimsete når det kommer til pass. Lærepengen var da hun måtte stå igjen på Gardemoen og vinke farvel til familien som reiste på ferie til Florida (må nevnes at hun kom seg avgårde etter hvert).

#dele #kultur #payitforward #tid #målTID #haugesundregionen